Kolorowe walentynkowe serduszka, Tort Galaretka Serce Pomarańczowa

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Kolorowe walentynkowe serduszka

 

Składniki:

- 3 szklanki mąki

- kostka margaryny

- 4 żółtka i 3 białka

- szklanka cukru

- torebka cukru waniliowego

- kilka kropel aromatu waniliowego

Dodatkowo:

- zmielone orzechy włoskie

- ulubiony dżem (ja użyłam dżemu malinowego oraz powideł śliwkowych)

             

Wykonanie:

Mąkę  posiekać z margaryną, dodać żółtka, cukier oraz aromat waniliowy. Dwa białka ubić z cukrem waniliowym na pianę. Dodać ją do ciasta. Całość dokładnie wyrobić. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować i foremką wycinać serca. W połowie serc zrobić otworek za pomocą mniejszej foremki lub noża. Górne części ciasteczek (te z otworkami) maczać w  lekko ubitym białku, a następnie w zmielonych orzechach. Obie części ciastek piec około 8 minut w temperaturze 250 stopni. Po ostudzeniu spody ciastek smarować dżemem, nałożyć górne części i dobrze przycisnąć. Smacznego :)

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • bloodart.opx.pl
  •