Klopsiki gotowane w jarzynach, KUCHNIA DANIA
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Klopsiki gotowane w jarzynachskładniki
· 125 g mięsa mielonego z indyka
· 1 jajko
· 2 łyżki bułki tartej
· 1 kawałek bułki zwykłej namoczonej w wodzie
· 1 szczypta przyprawy do mięsa mielonego
· 1 ząbek czosnku
· 1/2 cebulki małej
· 1 szczypta pieprzu ziołowego
· 1 kostka bulionowa
· 1 marchewka
· 1 seler mały
Sposób przygotowania1. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką namoczoną w wodzie, bułką tartą, przyprawą do mięsa mielonego, pieprzu ziołowego, pokrojonym drobno czosnkiem i cebulką.
2. Z tak przygotowanego mięsa formować kuleczki.
3. Do wrzącej wody z bulionem wrzucać tak przygotowane klopsiki.
4. Następnie wrzucić starte na tarce warzywa i gotować do miękkości razem.
5. Tak przygotowane klopsiki można podawać z ziemniaczkami bądź ryżem.
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]