Klopsiki z kapustą pekińską, ciasta, przepisy różne-ciasta i nie tylko
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Klopsiki z kapustą pekińskąskładniki
· 20 dag kapusty pekińskiej
· 40 dag mięsa mielonego
· 2 jajka
· szklanka kaszy manny
· cebula
· czosnek
· sól
· pieprz
· przyprawa do mielonego
· przyprawa do gyrosa
· olej do smażenia
· SOS:
· koncentrat pomidorowy
· 1/2 szklanki śmietany
· kostka rosołowa
· 3 szklanki wody
· sól
· pieprz
Sposób przygotowania1. poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. Z powstałej masy uformować kulki i usmażyć na oleju.
2. przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. Klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]