Kokosowa kremóweczka na krakersach, Przepisy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Kokosowa kremóweczka na krakersach by Grzankos

Składniki

Przepis

·         2 duże paczki krakersów

·         1 litr mleka

·         250g margaryny

·         1 szklanka mąki

·         3/4 szklanki cukru

·         1 duże jajko

·         2 paczki cukru waniliowego

·         2 "Śnieżki"

·         1 opakowanie "Śmietan-fix"

·         1 opakowanie wiórek kokosowych

·         1 opakowanie płatków migdałowych

·         łyżka cukru

·         łyżka masła

blaszka ok.24/30

Dno blachy wykładamy krakersami.
2 szklanki mleka zagotowujemy z margaryną i cukrem oraz paczką cukru waniliowego.
W szklance mleka rozrabiamy mąkę z jajkiem-masę wlewamy do gorącego mleka cały czas miksując do uzyskania budyniowego kremu.
Do powstałego,gorącego kremu dodajemy dużą garść kokosu i płatki migdałowe,mieszamy.
Ciepłą masę wylewamy na krakersy i przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
Szklankę zimnego mleka ubijamy na sztywno z "Śnieżkami" i "Śmietan-fix"-wykładamy na krakersy.
Pozostałe wiórki prażymy na patelni na łyżce masła wraz z łyżką cukru i paczką cukru waniliowego-aż do uzyskania złotego kolorku.
Przestudzoną posypką posypujemy wierzch ciasta.
Całość wstawiamy do lodówki-oczywiście najlepiej na calutką noc;)

Przepis jest jedną z wariacji powstałych po przetestowaniu kilku rafaello,kremówek,karpatek i innych ciast na krakersach bądź herbatnikach:)
Ciacho jest prze-pysz-ne!
Smacznego:*

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • bloodart.opx.pl
  •