Kokosowa kremóweczka na krakersach, Przepisy
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Kokosowa kremóweczka na krakersach by Grzankos
Składniki
Przepis
· 2 duże paczki krakersów
· 1 litr mleka
· 250g margaryny
· 1 szklanka mąki
· 3/4 szklanki cukru
· 1 duże jajko
· 2 paczki cukru waniliowego
· 2 "Śnieżki"
· 1 opakowanie "Śmietan-fix"
· 1 opakowanie wiórek kokosowych
· 1 opakowanie płatków migdałowych
· łyżka cukru
· łyżka masła
blaszka ok.24/30
Dno blachy wykładamy krakersami.
2 szklanki mleka zagotowujemy z margaryną i cukrem oraz paczką cukru waniliowego.
W szklance mleka rozrabiamy mąkę z jajkiem-masę wlewamy do gorącego mleka cały czas miksując do uzyskania budyniowego kremu.
Do powstałego,gorącego kremu dodajemy dużą garść kokosu i płatki migdałowe,mieszamy.
Ciepłą masę wylewamy na krakersy i przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
Szklankę zimnego mleka ubijamy na sztywno z "Śnieżkami" i "Śmietan-fix"-wykładamy na krakersy.
Pozostałe wiórki prażymy na patelni na łyżce masła wraz z łyżką cukru i paczką cukru waniliowego-aż do uzyskania złotego kolorku.
Przestudzoną posypką posypujemy wierzch ciasta.
Całość wstawiamy do lodówki-oczywiście najlepiej na calutką noc;)
Przepis jest jedną z wariacji powstałych po przetestowaniu kilku rafaello,kremówek,karpatek i innych ciast na krakersach bądź herbatnikach:)
Ciacho jest prze-pysz-ne!
Smacznego:*
[ Pobierz całość w formacie PDF ]