Koreczki z serem feta, Przepisy Macka Kuronia, przepisy gastronomiczne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Koreczki z serem feta

 

Składniki na 4 porcje:

20 dag sera feta

żółta papryka

8 małych pomidorów

2 łodygi selera naciowego

2 ogórki kwaszone

8 dużych marynowanych podgrzybków lub borowików

sałata

marynata:

pół szklanki oliwy

łyżka koncentratu pomidorowego

2 ząbki czosnku

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

2 łyżki soku z cytryny

 

Przygotuj marynatę: czosnek obierz i drobno posiekaj, potem wymieszaj z czosnkiem oliwę, dodaj sok z cytryny, koncentrat i natkę. Fetę pokrój w kostkę, włóż do marynaty, całość odstaw na godzinę.

 

Teraz umyj warzywa. Sałatę osusz i porwij na kawałki. Paprykę przekrój, usuń gniazdo nasienne, pokrój w kostkę. Łodygi selera pokrój na kawałki, a ogórki w półplasterki. Kapelusze grzybów pokrój na kawałki.

 

Na patyczki nadziewaj na przemian: pomidorki, ser, kawałki selera, papryki i grzybów. Resztę składników wymieszaj z sałatą, skrop marynatą. Na wierzchu ułóż serowe szaszłyki.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • bloodart.opx.pl
  •