Kotlety parówkowe, coś dla żołądka
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Kotlety parówkowe
Te kotleciki są nie tylko smaczne, ale też niedrogie i łatwe w przygotowaniu.
Składniki:
20 dag parówek
10 dag pieczarek
cebula
półtorej szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
sól, pieprz, słodka papryka
olej
Przygotowanie:
1. Cebulę posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, oprósz solą, podduś. Parówki gotuj 5 min. Ostudź, obierz, pokrój na plasterki.
2. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Wbij jajka, wlej mleko, wymieszaj na gęste ciasto naleśnikowe. Dodaj parówki i pieczarki z cebulą, przypraw pieprzem i papryką. Z ciasta usmaż na oleju placuszki. Podaj z ulubionym sosem.
Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-kotlety-parowkowe,nId,1449399#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
[ Pobierz całość w formacie PDF ]