Kotlety parówkowe, coś dla żołądka

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Kotlety parówkowe

 

Te kotleciki są nie tylko smaczne, ale też niedrogie i łatwe w przygotowaniu.

 

Składniki:

20 dag parówek

10 dag pieczarek

cebula

półtorej szklanki mąki

2 szklanki mleka

2 jajka

łyżeczka proszku do pieczenia

sól, pieprz, słodka papryka

olej

Przygotowanie:

 

1. Cebulę posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, oprósz solą, podduś. Parówki gotuj 5 min. Ostudź, obierz, pokrój na plasterki.

2. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Wbij jajka, wlej mleko, wymieszaj na gęste ciasto naleśnikowe. Dodaj parówki i pieczarki z cebulą, przypraw pieprzem i papryką. Z ciasta usmaż na oleju placuszki. Podaj z ulubionym sosem.

 

 

Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-kotlety-parowkowe,nId,1449399#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • bloodart.opx.pl
  •