Kotlety z fasoli, Przepisy- placki, ciastka, obiady

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Kotlety z fasoli:

Przygotowanie:

Składniki dla:

około 2 h

3 - 4 osób

·         Składniki::

o        suszona papryczka chilli

o        bulka tarta: 6-8 łyżek

o        jajka: 2

o        siekana natka: 2-3 łyżki

o        swieży majeranek: 2-3 gałązki

o        Sól i pieprz

o        oliwa: 1 łyżeczka

o        cebula: 1

o        sok pomidorowy: 100 ml

o        biała fasola: 50 dag

o        olej do smażenia

Etapy przygotowania

Fasolę zalać wodą, namoczyć (najlepiej przez całą noc), przepłukać i ugotować. Pod koniec posolić.Odcedzić, przestudzić i zemleć. Cebulę posiekać i dodać wraz z jajkami, natką i połową bułki tartej do fasoli. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Ulepić kotlety z masy fasolowej (jeśli nie mamy wprawy, lepiej zrobić dość małe). Obtaczać je w pozostałej bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu. Dobrze jest wlać sporo oleju na patelnię i pilnować, gdyż lubią się przypalać.

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • bloodart.opx.pl
  •