Kotlety z fasoli, Przepisy- placki, ciastka, obiady
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Kotlety z fasoli:
Przygotowanie:
Składniki dla:
około 2 h
3 - 4 osób
· Składniki::
o suszona papryczka chilli
o bulka tarta: 6-8 łyżek
o jajka: 2
o siekana natka: 2-3 łyżki
o swieży majeranek: 2-3 gałązki
o Sól i pieprz
o oliwa: 1 łyżeczka
o cebula: 1
o sok pomidorowy: 100 ml
o biała fasola: 50 dag
o olej do smażenia
Etapy przygotowania
Fasolę zalać wodą, namoczyć (najlepiej przez całą noc), przepłukać i ugotować. Pod koniec posolić.Odcedzić, przestudzić i zemleć. Cebulę posiekać i dodać wraz z jajkami, natką i połową bułki tartej do fasoli. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Ulepić kotlety z masy fasolowej (jeśli nie mamy wprawy, lepiej zrobić dość małe). Obtaczać je w pozostałej bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu. Dobrze jest wlać sporo oleju na patelnię i pilnować, gdyż lubią się przypalać.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]