Kotlety faszerowane + sałatki, przepisy kulinarne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Kotlety faszerowane

 

Þ    kotlet schabowy

Þ    boczek wędzony

Þ    ogórek kiszony

Þ    jabłko

Þ    por

Þ    mąka, sól, pieprz, kostka rosołowa.

 

Kotlet pokroić w plastry – rozbić, posolić, popieprzyć.

Boczek, ogórek, jabłko, por – drobno pokroić w kostkę, ułożyć na kotlety, zwinąć i obtoczyć w mące – usmażyć. Przełożyć do brytfanki, podlać rosołkiem, dusić do miękkości.

 Udka

 

0,5 butelki magi i 2 łyżki miodu

 

 

Sałatka warstwowa

 

Þ    słoik selera tartego

Þ    5 jajek – ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę

Þ    2 jabłka – obrać i pokroić w kostkę

Þ    por (średni)- pokroić w kostkę

Þ    puszka ananasa – otworzyć puszkę – sok wypić – resztę pokroić

Þ    szynka – pokroić we kostkę

Þ    puszka kukurydzy – otworzyć puszkę – sok wypić (jak kto lubi)

Þ    ser żółty – potrzeć na tarce

 

Układać warstwami:

Þ    majonez - seler – jabłko

Þ    majonez – por – jajka

Þ    majonez – szynka – ananas –

Þ    majonez – ser żółty

 

 

 

 

 

 

Sałatka

 

Þ    1 jabłko – obrać i pokroić w kostkę

Þ    5 jajek – ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę

Þ    puszka ananasa – pokroić w kostkę

Þ    puszka kukurydzy lub fasolki czerwonej – nie kroić – to nic nie da - a szkoda czasu

Þ    majonez

 

Całość wymieszać – lepiej w misce – bo z podłogi chrzęści w zębach

_______________________________________

 

Duszona karkówka (żeberka)   

 

Þ    1,5 kg karkówki lub żeberek

Þ    2 kostki rosołowe drobiowe – rozpuścić w litrze wody,

Þ    majeranek – 2 kostki majeranku „knorra” (kruszonego)

Þ    2 łyżki stołowe miodu

Þ    2 ząbki czosnku

 

Gotować 2 godziny na małym ogniu pod przykryciem

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • bloodart.opx.pl
  •