Kluski – przecieraki, KUCHNIA

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

ęłęó                         

 

 

 

                                   Kluski – przecieraki

 

 



Składniki:


- ziemniaki (dowolna ilość)
- mąka pszenna
- 1-2 jajka
- sól

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce.                                                                                             Odlać trochę ‘soku’, jaki zrobił się po starciu ziemniaków, dodać jajka i                              tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję jak na kluski kładzione.                              Formować łyżką małe kluski i wrzucać na gotującą się, osoloną wodę.                                 Gotować 10 minut od czasu jak wypłyną na powierzchnię.

Kluski - przecieraki można jeść z mięsem (np. golonką w piwie)                                             albo solo, okraszone skwarkami z boczku wędzonego z                                                     podsmażoną na nim cebulką.
 

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • bloodart.opx.pl
  •