X


Knoppers, Przepisy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Knoppers

 

·         CIASTO ORZECHOWE:

·         5 jaj,

·         1/2 szkl. cukru,

·         10 dag mąki,

·         10 dag posiekanych orzechów włoskich,

·         łyżka bułki tartej,

·         płaska łyżeczka proszku do pieczenia.

·          

·         CIASTO KAKAOWE:

·         5 jaj,

·         1/2 szkl. cukru,

·         1/2 szkl. mąki pszennej,

·         1/2 szkl. mąki ziemniaczanej,

·         2 łyżki kakao,

·         łyżeczka proszku do pieczenia,

·         2 łyżki oleju.

·          

·         ORZECHY:

·         szkl. mleka,

·         1/2 szkl. cukru,

·         2 szkl. mleka w proszku,

·         kost. margaryny,

·         łyżka kakao,

·         1/2 szkl. pokrojonych orzechów włoskich.

·          

·         CZEKOLADA:

·         1i1/2 kost. margaryny,

·         4 łyżki Nutelli,

·         2 łyżki spirytusu.

·          

·         BUDYŃ:

·         2 szkl. mleka,

·         2 łyżki cukru,

·         2 op. cukru waniliowego,

·         2 łyżki mąki pszennej,

·         2 łyżki mąki ziemniaczanej,

·         4 żółtka,

·         kost. margaryny,

·         140 ml ulubionego jogurtu owocowego.

·          

·         DODATKOWO:

·         2 wafle andruty,

·         herbata z cytryną,

·         polewa.

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, mąkę z proszkiem, bułkę tartą i orzechy. Piec 35 min w temp. 175st.

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, mąki z proszkiem, kakao oraz olej. Piec 35 min w temp. 175st.

Mleko z cukrem i kakaem zagotować, ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać na przemian mleko z kakaem i mleko w proszku. Dodać orzechy.

Margarynę utrzeć, dodawać Nutellę i spirytus.

Szkl. mleka zagotować z cukrami. W drugiej szkl. rozrobić obydwie mąki oraz żółtka. Ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać budyń, potem jogurt.

Oba placki przekroić, nasączyć herbatą. Na pierwszy wafel wyłożyć połowę masy orzechowej, przykryć ciastem orzechowym. Wyłożyć połowę czekolady, na to blat kakaowy, budyń, potem blat orzechowy i reszta czekolady. Następnie przykryć ją blatem kakaowym, wyłożyć resztę masy orzechowej, 2 wafel. Polać polewą.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • bloodart.opx.pl
  •  
     

    Drogi uĚźytkowniku!

    W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

    Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

     Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerĂłw w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

     Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerĂłw w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

    Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.