Kokosowy tort z wiśniami, KULINARIA, Kuchnia,przepisy,porady
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Kokosowy tort z wiśniami
Fot. BBS
Przygotowanie: 45 min
Chłodzenie: 5 godz
SKŁADNIKI NA 10 PORCJI:
· 4 jajka
· 1/2 kostki masła
· 10 dag cukru
· 10 dag mąki
· 5 dag wiórków kokosowych
· 400 ml kremówki
· łyżeczka proszku do pieczenia
· 10 dag cukru pudru
· 40 dag wiśni
· 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny
· świeży kokos
Masło utrzyj z cukrem i żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, wiórkami i pianą z białek. Piecz 30 min w 180°C, przekrój na 2 placki. Wiśnie wydryluj, połowę zmiksuj. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną. 1/3 masy połącz ze zmiksowanymi wiśniami. Blaty przekładaj masą i wiśniami. Tort posmaruj bitą śmietaną, udekoruj wiśniami i wiórkami świeżego kokosa.
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]