Kokosowiec, Kulinaria

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

Kokosowiec

 

Składniki na biszkopt:

 

•          6 jaj

•          1 szklanka cukru

•          cukier waniliowy

•          1 szklanka mąki

•          1 łyżka mąki ziemniaczanej

•          1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Składniki na masę:

 

•          1 łyżka mąki krupczatki

•          1 budyń biały

•          ½ szklanki cukru

•          ½ l mleka

•          ½ kostki margaryny

 

Składniki na wierzch:

 

•          ½ kostki margaryny

•          20 dag wiórków kokosowych

 

Przygotowanie:

 

              Ciasto: białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy i żółtka. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Upiec (ok. 30-40 minut w temp. 175ºC), ostudzony przekroić na pół.

              Masa: budyń wymieszać z cukrem i mąką, ugotować na mleku. Do wystudzonej masy budyniowej dodać utarte pół kostki margaryny. Masą przełożyć biszkopt, resztą posmarować wierzch.

              Wierzch: zrumienić wiórki kokosowe na margarynie, ostudzone ułożyć na wierzch.

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • bloodart.opx.pl
  •